Društveno odgovorno poslovanje

Bez potpore i odobravanja zajednice u kojoj djeluje ne bi bilo ni današnjeg uspjeha tvrtke Kamgrad.

Briga o zaposlenicima

Naš poslovni uspjeh temelji se na radu i trudu naših zaposlenika – bivših, sadašnjih i budućih. Stoga, kontinuirano kroz godinu, ulažemo u edukacije, družimo se kroz formalna i neformalna događanja te zajedničkim radom polažemo temelje našeg uspjeha. Zadovoljstvo naših zaposlenika nam je važno te usmjerava nas ka svakodnevnom poboljšanju.

Zaštita zdravlja i okoliša

Pridajemo veliku pažnju zaštiti zdravlja i sigurnosti svojih zaposlenika. Posebna se pozornost posvećuje pravovremenoj i kontinuiranoj edukaciji te osposobljavanju za rad na siguran način kako bi se rizici svakodnevnog poslovanja sveli na najmanju moguću razinu. Navedenom u prilog ide i izgrađen Sustav upravljanja zaštitom zdravlja i sigurnosti prema zahtjevima norme ISO 45001:2018.

Svjestan vlastite uloge u održavanju čišćeg okoliša, Kamgrad je 2011. g. u svoje procese implementirao sustav upravljanja zaštitom okoliša prema zahtjevima norme ISO 14001:2015. Našim odgovornim ponašanjem tijekom izvođenja radova, stvaramo preduvjete za bolju i zeleniju budućnost.

Donacije i sponzorstva

Kroz razne programe donacija i sponzorstava aktivno djelujemo i pomažemo našoj lokalnoj zajednici. Donacije su prvenstveno namijenjene kao pomoć za liječenje, pomoć udrugama i društvima bolesnika, bolesnim pojedincima, a posebno djeci koja boluju od teških bolesti.

Briga o mladim naraštajima

Naša budućnost je na novim generacijama,  stoga, godinama brinemo o mladima kroz stipendiranje učenika i studenata.

Nudimo učeničku i studentsku praksu uz mentorstvo starijih i iskusnijih kolega sa znanjem i vještinama za kvalitetan razvoj mladih generacija.

Potrošnja energenata

S ciljem pametnog upravljanja potrošnje energenata, implementirali smo sustav upravljanja energijom prema zahtjevima norme ISO 50001:2018. Također, član smo i Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju za promicanje pozitivnih utjecaja održive gradnje, infrastrukture i mobilnosti.